tirsdag den 13. marts 2018

Hyldestøl til Gyda

Denne blogs læsere vil vide, at jeg køber en stor andel af mine øl hos Høkeren i Ravnsborggade der bestyres med kærlig hånd af Gyda. Det er en god, gammeldags butik i ordets bedste betydning hvor snakken går både om de aktuelle varer, men også om alt muligt andet stort og småt. Ordene og ganen smøres altid med en tår øl fra fad eller flaske. Det er derfor i allerhøjeste grad på sin plads og fuldt fortjent, at Gyda har fået en øl opkaldt efter sig, brygget af Hoppe.beer.

Gydas giraf, 5 % tørhumlet belgisk saison. Duften fremstår ganske klassisk som en saison, med brød, krydrede elementer som koriander, græs og gær, samt en lidt renskuret citrus. Smagen leder en heller ikke på vildveje, der er en dejlig blød mundfylde, med let banan, koriander, græs, gær, peber men ikke noget markant humleislæt som man måske ellers kunne forledes til at tro ud fra den lovede tørhumling. Har næsten mere karakter af hvedeøl end saison, men så er der da også brugt hvede i processen. Fin øl, som brygteknisk gør det den skal, men jeg synes næsten Gyda har fortjent en lidt mere spektakulær øl? Fire skumfiduser til en trods alt dejlig og med forårets komme, letdrikkelig øl.

#1702

Ingen kommentarer:

Send en kommentar