Oplevelser

Som sædvanligt laver Amager bryghus samarbejdsbryg med nogle af de bryggerier, der er med på Copenhagen Beer Celebration. Dude Beering havde fornøjelsen af at blive inviteret med indenfor torsdag den 30. april, hvor amerikanske Cellarmaker Brewing Company kom forbi.

Cellarmaker var tredjebedste nye bryggeri i 2014 i følge Ratebeer. De har kun eksisteret i knap halvandet år, og er mest kendt for deres super smagrige pale ale og ipa'er, der er lave i bitterhed. Desuden fås deres øl stort set kun lokalt i San Francisco og den allernærmeste omegn, for at bevare øllet frisk.

Jeg ankom til det pittoreske bryggeri ved 11.30 tiden og der var allerede fyldt godt op. Der var på grund af festivalen mange bryggere i byen, og der var en del der havde lagt vejen forbi Amager, også uden at skulle brygge. Jeg var heller ikke eneste blogger, som havde fået en invitation af Henrik Papsø.
Fra venstre Connor Casey fra Cellarmaker, Martin fra stovt.dk, Kasper fra Humulus Lupulus og Alex fra Rock on Beer samt Tim Sciascias kæreste/kone
Fik en snak med Connor om hvad de som bryggeri lægger vægt på. Det var helt klart humlefriskheden som har betydning for Cellarmaker. De leverer kun lokalt og på køl, således at friskheden bevares. Ideelt set må en øl kun være to uger gammel. Det siger sig selv, at importerede øl fra USA herhjemme må have været længere undervejs. Det er så imponerende hvor godt øl fra eksempelvis Green Flash og Port Brewing smager mig. Jeg må vist hellere til San Diego en dag og få dem helt friske!

Cellarmaker har været involveret i flere samarbejder tidligere, primært hos dem selv. For Connor er det vigtigt, at begge bryggeriers intentioner og karakteristika kan genfindes i produktet. Øllet med Amager bliver til en rug-hvede (20 % - 20 %) IPA med Citra og Simcoe humling. René fra Amager beklagede sig lidt over opskriften, idet overførslen fra mæskekarret til kogekarret tog over tre timer, mod normalt en times tid. Men rug og hvede er jo mere klistret end byg.

Samarbejdsbrygget mæskes

Chefbrygger Jacob fra Amager og Tim Sciascia fra Cellarmaker diskuterer, måske opskriften?
Tim får lov til at rense ud efter mæskning
Timerne gik, og der var høflig selvbetjening i baren, så stemningen blev bedre og bedre, især fordi der hele tiden kom nye folk forbi. Der kom den thailandske importør, græske ølbarejere, svenske Brewski, brasilianske forbindelser og øvrige hang-arounds. I hanerne var blandt andet maj måneds fadøl, en lækker saison, Berliner weisse og den nye Aronia øl. På flaske var der også altid dejlige Wookie, Batch 1000, Todd the Axe man, Shallow Pictures med mange flere. Ud på eftermiddagen dukkede de svenske fantombryggere All in Brewing op og havde medbragt lidt flaskeøl, som jeg heldigvis sad i nærheden af, da de blev befriet for deres kapsler. Brygger René, som vel stort set var den eneste, der rigtig arbejde den dag, var god til at fange lyden af fremmede kaplser og fik retfærdigvis også andel i de gode øl.


Ude i bryggeriet var der også en elegant serveret smagsprøve på den nye Amazing Gotland Campfire Stout

Frisk fra tank ...
Der blev sørme også grillet frokost til alle de mange fremmødte og serveret to slags kager til dessert.

Jannik griller, Kasper dokumenterer, Papsø bevarer overblikket
Efter 4 meget hyggelige timer takkede Dude Beering af. Jeg fornemmede, at festen stort set kun lige var begyndt og sådan set kunne fortsætte og glide lige over i starten af CBC næste dag!

Tak for invitationen og beværtningen til Papsø/Amager og tak til alle for en hyggelig dag.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar